Sjednat
schůzku
x

Souhlasím se zpracováním osobních údajů k přečtení.

Co je to bohatství?

Pokud jde o materiální bohatství tak spousta z nás, když jsme byli malí, tak jsme chtěli být bohatí.

  • Co to ovšem znamená?
  • Jak definovat bohatství?

Pokud se budeme bavit o bohatství z pohledu financí tak s jistotou jde o určité množství peněz. O jak velké množství ovšem jde? Kolik peněz je třeba mít, aby byl člověk bohatý? Zaručeně to bude pro každého jiné množství v závislosti na tom, v jaké zemi žije, jaké má náklady apod…

Právě proto bylo bohatství resp. zámožnost definována následovně: „Jde o počet dní, které nemusíte pracovat, a přesto si udržíte svou životní úroveň.“ Například pokud jsou Vaše měsíční náklady 10.000,- a nemáte žádné pasivní příjmy a naspořeno máte 30.000,- tak Vaše zámožnost činí přibližně tři měsíce tzn. cca 90 dní. Díky této metodě je možné porovnat bohatství kohokoli. Je třeba si jen uvědomit, že bohatství se neporovnává v peněžních jednotkách ale v čase.

Dalším zajímavým pojmem, který velice úzce na předchozí navazuje, je finanční nezávislost neboli nekonečná zámožnost. Jde o stav, při kterém jsou Vaše náklady menší nebo rovny Vašim pasivním příjmům.

  • Vytvářejte rezervy a investujte je
  • Minimalizujte náklady

Díky těmto a dalším zásadám se Vám bude v životě dařit mnohem lépe. Jak na to? Sledujte můj web. A pokud se Vám nechce čekat tak si se mnou rovnou sjednejte schůzku a probereme Vaši aktuální situaci!

Zdroje:

  • KIYOSAKI, Robert T. a Sharon L. LECHTER. Bohatý táta, chudý táta. Praha: Pragma, c2001. ISBN 80-720-5853-3.
  • KIYOSAKI, Robert T. Cashflow kvadrant: zaměstnanec, samostatně výdělečně činný, majitel podniku, investor- : který kvadrant je pro vás nejlepší?. Praha: Pragma, c2001, 290 s. ISBN 80-720-5853-3.